Supravietuirea biologica

        Utilizarea agenţilor biologici este reala!!! Pregătiţi-vă pentru supravieţuire, deveniti expert în identificare stiind ce să faceti pentru a vă proteja împotriva acestor agenţi.
        Agenţii biologici sunt microorganisme care pot cauza boli în rândul persoanelor, animalelor, sau plantelor. Aceşti agenţi se împart în două categorii largi : agenţi patogeni (germeni) şi toxine. Agenţii patogeni sunt microorganisme vii care provoacă boli letale sau boli incapacitante. Bacteriile, rickettsii, fungi, viruşi sunt incluse în agentii patogeni (sunt vii). Toxinele sunt otrăvuri (nu sunt vii) pe care plantele, animalele, sau microorganisme le produc in mod natural. De asemenea toxine biologice de război includ o varietate de substante neurotoxice (care afectează sistemul nervos central) şi citotoxice (care cauzează moartea celulelor).
         Agentii patogenii au fost folositi în trecut ca arme. Doar cativa germeni pot porni o infecţie, mai ales dacă sunt inhalati în plămâni. Deoarece microbii sunt atât de mici şi cântăreşc atît de puţin, vântul ii poate răspândi pe distanţe mari si pot intra in locuri de nefiltrate. Clădiri şi buncăre pot deveni o capcană provocând astfel o concentratie mai mare alor . Germenii nu afectează corpul imediat. Ei trebuie să se înmulţească în interiorul corpului şi apoi trebuie sa  depăşeasca capacitatea de apărare a organismului (perioada de incubaţie). Perioada de incubaţie variază de la câteva ore la câteva luni, în funcţie de germeni.
          Unii germeni pot forma cochilii de protecţie, sau spori, pentru a supravieţuire în afara gazdei. Agenţi Spori sunt un pericol pe termen lung. Din fericire, cei mai multi agenti vii nu produc de spori. Aceşti agenţi trebuie să găsească o gazdă în maximum o zi sau mor. Germenii au trei trasee de bază de intrarea în corpul uman: prin tractul respirator, prin piele, şi prin tractul digestiv. Simptome de infecţie variază în funcţie de boala.
         Toxinele sunt substanţe pe care plantele, animalele, sau germeni le produc in mod natural. Aceste toxine sunt ceea ce ii fac rau omului, nu bacterii. Toxinele intră în organism în acelaşi mod ca germeni. Cu toate acestea, unele toxine, spre deosebire de germeni, pot penetra pielea intactă. Simptomele apar aproape imediat, deoarece nu există nici o perioadă de incubaţie. Multe toxine sunt extrem de letale, chiar si in doze foarte mici. Simptomele pot include oricare din următoarele:
          - Ameţeli. - Confuzie mentală. - Vedere dublă sau viziune. - Amorţeală sau furnicături ale pielii. - Paralizie. - Convulsii. -Erupţii cutanate . -Tuse. - Fever. - Dureri musculare. - Oboseală. - Greaţă, vărsături, şi/sau diaree. - Sangerarea din deschideri corp. - Sânge în urină, scaun, sau saliva. - Soc. - Moartea.
       Agenţii biologici sunt, prin natura lor, dificil de detectat nu se pot detecta prin oricare dintre cele cinci simţuri fizice. Adesea, primele semne ale unui agent biologic vor fi simptome victimelor expuse la agent .