Avantaje-dezavantaje urban-rural

            Daca am pune fata in fata sansele de supravietuire post-evenimente si situatii de urgenta ale unei persoane din
urban cu o persoana din rural am vedea evident ca persoana din mediul rural are sanse mai mari.
        E posibil sa fii precaut , sa ai o locuinta de rezerva la neamuri la tara , sa ai acolo rezerve alimentare de urgenta , sa ai si o masina de deplasare dar sa fii nenorocos ( sa nu ai combustibil  in rezervor
ca sa mergi pana acolo sau sa nu poti ajunge datorita unor impedimente de pe drum...). In situatia asta trebuie sa stii ce sa faci in mediul urban.
          Fara a fi catastrofici trebuie sa recunoastem ca daca un oras ajunge in ruine, bandele criminale vor jefui, teroriza, vanzaliza. Dupa ce vor epuiza putinele resurse urbane ramase, vor pleca spre zonele rurale.
        In zonele urbane cel mai bine trebuie sa fii ascuns sau cat mai discret posibil. Sa ai rezerve de hrana si produse necesare pentru situatii de urgenta. Rezervele alimentare trebuie sa includa : orez, fasole, miere, grâu, zahăr, ceai, cafea, sare, piper, malai, ulei , supe semipreparate, carne, fructe şi legume. produsele necesare sunt cele de igiena, medicamentele vitale, combustibili.
         Stocheaza rezerve de apa. Fără o sursă de apă potabilă curată cei mai multi oameni vor muri în  circa de şapte zile sau in trei zile în timpul evenimentelor meteorologice extreme. Niciodată sa nu beti direct de la surse, nu există nici o modalitate de a şti dacă apa este contaminată sau nu ,fără a fi testata corespunzătoare, filtrati, fierbeti.
        Focul ucide dar la fel ucide si fumul şi monoxidul de carbon. Trebuie sa aveti cel puţin două stingătoare de incendiu complete, încărcate, in casa. Dacă stati  mai sus de  etajul al doilea o frânghie ar trebui să fie pusa sub pat in caz de incendiu.
       In cazuri extreme sursele de hrana urbana sunt porumbei , caini si pisicile . Fără îndoială cea mai abundentă sursa de carne, în orice mediu urban este şobolanul comun. Sobolanii au prosperat chiar şi în condiţiile cele mai dificile asa ca daca exista oameni, şobolani vor si mai multi vor fi din abundenţă. O persoana satula citind cele scrise aici se va stramba dezgustata dar aceiasi persoana dupa o foame de cateva zile va avea o alta atitudine!
          Sansele de supravietuire depin in mare masura de pregatirea prealabila si de prevedere si in mai mica masura de noroc.