Conducerea vehiculelor pe zăpadă

       Primul sfat : încetiniti, reduceti viteza, indiferent ce ati vazut la  Hollywood, TV, nimeni nu se naşte cu un simţ înnăscut al controlului vehiculelor. Conducerea pe drumuri  acoperite cu zăpadă este complet diferit de conducerea pe drumuri uscate. În funcţie de condiţiile, dacă există orice material inghetat  între pneurile masinii tale şi drumul  totul se schimba.
           Dacă suspectati gheaţă sau numai  câţiva fulgi de zăpadă pe carosabil, reduceti  presiunea in pneuri cu un minim 0.5 atm. Presiune mai redusa va creşte forţa de tracţiune, da o mai mare stabilitatea vehiculului şi o mai mare manevrabilitate in curbe. Păstreaza-ti ambele mâini pe volan şi nu vorbi la telefoane mobile.
          Trebuie sa aveti in masina un kit de urgenţă standard. Acest kit trebuie să conţină lanturi de zapada, nisipul de la  pisici (pentru cresterea tracţiunii anvelopelor), baterii pentru lanternă  şi veste reflectorizante de siguranţă; spray-dezaburitor pentru parbrize si oglinzi, etc. Echipati  anvelopele cu lanţuri şi reduceti presiunea pneurilor înainte  de condiţiile meteorologice nefavorabile. Cei care trăiesc în regiunile cu  zăpada şi gheaţa  putina sunt cel mai puţin pregătit.
      Plecati  întotdeauna de acasă cu treizeci minute mai devreme decât de obicei: asteptati-va la întârzieri.

      Reduceţi viteza pe la 15-20 km/h şi lasati minimum  două lungimi de masina distanta intre tine si masina din fata ta.