Sănătos - informat - pregatit

                 Menţinerea unei aprovizionare constante in casa (pentru a reimprospata kit-ul de urgenta) este cel mai bun mod de a te pregăti pentru pandemii , dezastre naturale sau dezastre provocate de oameni.
            Deşi există multe produse  în gospodăria dvs. pe care vă bazaţi in  fiecare zi, trusa de urgenţă ( kitul de urgenta) trebuie să conţină elementele esenţiale de bază pentru fiecare membru al familiei tale pentru supravieţuire (inclusiv apa proaspata, alimente şi materiale medicale-pe baza de  reţete) minim pentru trei zile pana la două săptămâni. Toate elementele din trusa de urgenta trebuie să fie inventariate şi completate periodic ( la fiecare trei-şase luni).
               Cand hotarati lista cu alimentele pe care le veti stoca ţineti seama de necesităţile dvs. familiare  şi de gusturile dvs. Încercaţi să includeti alimente care va plac si care de asemenea sunt hrănitoare. Orientativa spre produsele alimentare care nu necesită congelare/refrigerare, nu necesita efort mare la pregătit/gătit.
             Persoanele cu diete speciale sau cu alergii-alimentare  necesită o atenţie specială (bebelusii ,copii mici şi persoanele în vârstă). Stocati conserve de alimentele dietetice, sucuri si supe pentru persoanele bolnave sau în vârstă. Cand  planificati  calculati un minim  de cel puţin 2.000 de calorii pe adult pe zi.