Tipuri de cursuri de supravietuire

Pregătire pentru  supravietuire se poate invata! Modul de lucru si tematica poate fi impartita  în trei tipuri sau şcoli de invatare  : 
                    -Supravietuirea moderna in salbaticie, Bushcraft, şi Tehnici primite de supravietuire . Supravietuire moderna in salbaticie ne învaţă aptitudinile necesare pentru a supravieţui pe termen scurt (1-4 zile) şi pe termen mediu (4-40 zile)in  situaţii de supravieţuire.
                   -"Bushcraft" este o combinaţie de Supravietuire moderna in salbaticie şi Tehnici primitive de supravietuire. Se imparte in mod normal in obtinerea  de calificari pe termen mediu ale tehnicilor de supravieţuire (4-40 zile) şi tehnici de supravietuire pe termen lung  (peste 40 de zile).
               -Tehnicile primitive de supravietuire  sau tehnici primitive de viaţă ne  învaţă abilităţile necesare pentru a supravieţui pe termen lung (peste 40 de zile ). Multe competenţe ale  tehnologiei primitive necesita o practica indelungata  şi pot fi aplicate doar intr-un  mediu mai specific.
          Se considera că mintea şi procesele sale sunt critice pentru supravieţuire. Se spune că voinţa de a trăi într-o situaţie de viaţă şi moarte adesea separă pe cei care trăiesc de cei  care nu. Auzim adesea de povestiri de fapte eroice de supravieţuire de către persoane cu pregătire minima  sau deloc, dar cu o puternică vointa de-a trai .
             Orice  situaţie de supravieţuire adevărat este foarte stresanta , experţii instruiţi  spun că persoanele in pericol de moarte sunt afectate mental.
            Se pare că beneficiile învăţarii pentru a funcţiona în condiţii de stres şi de-ati gasi  limitele pot depăşi dezavantajele  stresului. La urma urmei, stresul este o reactie naturala la circumstanţe adverse, dezvoltat de evoluţie pentru a ajuta la supravieţuirea cel puţin, în ceea ce priveşte întâlniri scurte si  periculoase (cum ar fi aflarea  în mijlocul unui dezastru natural, sau de a fi atacat de un animal sălbatic ) În cazul în care stresul persista pentru o perioadă îndelungată de timp, acesta tinde pentru a produce efectul opus, împiedica capacitatea de a supravieţui si  observam  urmatoarele efecte adverse ale stresului: uitarea, incapacitatea de a dormi, crestterea  tendinţei de a face greşeli, un nivel de energie mai scăzut, izbucniri de furie, şi nepăsarea
             Există anumite strategii şi instrumente mentale care pot ajuta oamenii să facă faţă mai bine într-o situaţie de supravieţuire, inclusiv concentrându-se asupra sarcinilor de gestionat. Un manual de supravieţuire este o carte utila  ca referinţă în situaţii în care supravieţuirea unui om este ameninţata – evenimente aşteptate sau neaşteptate...