Protejarea impotriva unei pandemii de gripă

        Incercam sa  descriem modul în care vă puteţi proteja voi  si familia  dvs.  de urmatoarea pandemie . Deşi probabilitatea de mutaţii într-o tulpină mai virulentă este relativ scăzut, impactul potenţial în cazul în care aceasta ar avea loc ar fi devastator !!! Tulpinile  actuale ale virusurilor au o rată de mortalitate redusă pentru om. Dar chiar daca un virus  se dovedeşte acum   un "non-eveniment", în următoarele câteva decenii există o probabilitate foarte mare ca unele boli noi sa apăra şi sa se transforme  brusc intr-o pandemie. Sansele  sunt împotriva noastră, deoarece gripa/influenzas are tendinta de  schimbare antigenica. Deoarece gripele  sunt virale şi sunt răspândite de persoana obisnuite ca si  persoana de contact, majoritatea  populaţiei lumii va fi expusa în doar câteva săptămâni sau luni. Chiar şi astăzi, foarte multi  mor în fiecare an din cauza complicaţiilor gripei - cea mai mare parte sunt  persoane în vârstă si/sau  cei cu sistemul imunitar compromis.
           Sfaturi de care  aveţi nevoie  pentru a vă proteja şi pentru a ajuta la restabilirea ordinii în timpul unei pandemii:
A.) Dacă este cazul, mareste-ti rezistenta imunitara

B.) Fii pregătit să combati boala
C.) Evita expunerea
D.) Fa-ti stocurilor –logistice cu produse/materiale/alimente cheie
E.) Fii pregătit să renunţi la caritate si pastreaza o distanţă sigură
            Ridica-ti/mareste-ti  rezistenta imunitara
       Există două filosofii pentru a lupta cu viruşii gripali:
         - Prima şi cea mai predominantă este de a ridica răspunsul imunitar al organismului.
         - Cealaltă este de a menţine răspunsul imunitar  normal. 
        Pentru a preveni colapsul cauzat de un supra-răspuns , asa zisa  "furtună de citokine" dacă nu ai  rezistenta imunitara scazuta , nu ti-o ridica , pentru ca foarte multe  gripe care au produs  furtuna de cytokine - au generat un număr semnificativ de decese.
          Pentru a-va creşte rezistenţa imunitara la boli  este important să vă lăsaţi de fumat. Dacă sunteţi un fumător aveţi o mai mare predispozitie la infecţii respiratorii. Fumătorii prezintă un risc ridicat de a dezvolta complicatii. Mai bine fa multe de exercitii fizice , mananca alimente sanatoase, bea  cu moderatie, dormi suficient , foloseste suplimente vitaminice de calitate superioară
           Daca sunteti supraponderal, trebuie sa va  modificati dieta si  sa-va  reduceti  greutatea corporala  pentru ca  alimente nesănătoase slăbesc sistemul imunitar. Renunta-ti la  zahăr rafinat. Evita-ti bomboanele, snack-surile, băuturile răcoritoare, precum şi orice alimente prelucrate cu conservanţi, îndulcitori artificiali, sau OMG. Evitaţi sa  mai  cumparati "carne comerciala" , care este adesea afectată de hormonii si antibioticele folosite la ingrasarea animalele comerciale si inlocuitile cu carne de  vânat sălbatic sau de animale de casă .
          În sfârşit, roagă-te. De ce? Anxietatea este o formă de stres care slăbeşte sistemul imunitar, iar rugăciunea este o modalitate de dovedit pentru a calma anxietate si de stres. Şi, mai important, ca şi creştin cred că este esenţial să se roage pentru călăuzirea lui Dumnezeu, providenţa, şi  protecţie.
                Fi gata să lupti împotriva bolii
           Există unele simptome care diferenţiaza, răcelile şi gripele : gripele provoca de obicei febra, frisoane, senzaţie de dureroase (stare de rău), dureri de cap, şi oboseală extremă iar  simptomele de raceala sunt, de obicei limitate……..racelile se limiteaza  la tractul respirator superior in timp ce simptome de gripă au tendinţa de a implica întregul corp.
          Gripele  au tendinţa de a ucide cele mai multe dintre victimele lor, în două moduri: deshidratare şi congestie pulmonară. Chiar şi gripa aviară, care este respiratorie, de obicei, începe cu simptome de gripa stomacala ( enterovirozele). Gripele  (enterovirozele)  de obicei, induc diaree care deshidrateaza rapid bolnavul. Pentru a combate acest lucru, aveţi nevoie de   medicamente anti-diareice (cum ar fi saprosan, metroclopramid ) şi sa beti soluţii de electroliţi, cum ar fi
electroliti Humana iar pentru refacerea florei intestinale ca  probiotic Enterol  sau  puteti folosi in loc de electroliti diferite băuturi pentru  sportivi (cum ar fi Gatorade) care pot fi utilizate ca soluţii de rehidratare orală , dar  e recomandat să le diluati 50% cu apă, pentru ca au destul de multa e glucoză în ele, glucoza care va-va exacerba simptomele diareice. In loc de solutiile de rehidratare comerciale  puteţi sa va face singuri  o soluţie de urgenţă, după urmatoarea reteta:
• 1 / 2 linguriţă de sare obisnuita
• 2 linguri de miere, zahăr, orez sau pulbere de glucoza
• 1 / 4 lingurita de clorură de potasiu (sare de substitut de masă)
• 1 / 2 linguriţă de citrat trisodic (sau bicarbonat de sodiu)
• 1 litru de apă curată
        E bine sa aveti in casa  paracetamol şi ibuprofen pentru a tratarea febra. Aceste două antipiretice pot fi luate împreună sau pe  alternativ la  4 ore (se ia fiecare la 4 ore, dar decalate  cu 2 ore, aceasta decalare usureaza monitorizarea pacientului şi-l determina  sa bea mai multe lichide). Fiecare pacient/bolnav   sa aiba  propriul termometru pentru a evita contaminarea incrucisata a  bolnavilor.
           Există  diferenţe de opinii în cercurile medicale despre a suprima sau a nu suprima  febră intr-o gripa . Totul depinde de nivelul in care febra afecteaza bolnavul . Înainte de a utiliza aspirina (pentru adulţi) sau paracetamolul  (pentru copii şi adulţi), verificaţi literatura de specialitate cu privire la tulpina de virus gripal curent care are cele mai mari sanse sa produca infectia . Dacă există informatii ca febra  ar  genera o  "furtună de citokine"ca  reacţii  in corpul bolnavilor , apoi e bine sa   suprimati  febra .  Statistic, ce-a mai mare grupa de varsta  cu morti , de gripa din 1918, a fost grupa de varsta  de la 16 la 25 de ani - cei cu cel mai puternic sistemul imunitar. Acei pacienţi au murit de cele mai multe ori, deoarece corpurile lor au luptat cu virus prea viguros prea tare, cu multa febra , si au generat o furtună de citokine. Aspirina scade febra si ajuta la suprimarea raspunsul care duce la o reactie de "furtuna de citokine". Din nou, există încă dezbateri considerabile în literatura de specialitate asupra folosiri/nefolosiri de  suprimante ( de ex. aspirina) anti-febră chiar  cu riscul de a genera o furtuna de citokine în tratarea gripei in comparatie cu folosirea de suprimante anti-febra.
         Deoarece gripele  sunt virale, mai degrabă decât bacteriene, cele mai multe antibiotice (agenţi antibacterieni) sunt inutile în lupta împotriva acestora. Dacă bănuiţi că aveti gripa   recomand repaus la pat! Prea mulţi oameni ignora simptomele lor, deoarece au  proiecte la locul de muncă urgente sau sefi si sefi... Nu numai ei isi risca sanatatea si viata  dar ii pot infecta si pe cei din jur ! 

       Lichidele uşureaza  decongestionarea şi sunt cruciale pentru rehidratare. Doar un singur puseu de febra  poate dubla rata de deshidratare a corpului .
         Gripele respiratorii, cum ar fi gripa porcină şi gripa aviara ucid în principal prin congestie. E bine sa cumpăraţi un vaporizator cu abur de orice tip si sa aveti in casa  expectorante .Va trebui să va urmăriţi cu atenţie pentru orice simptome de pneumonie. Acestea includ: dificultăţi in  respiraţie  dureroase, un sunet atunci când respiraţie grohăit (destul de diferite de respiraţie şuierătoare de bronşită sau "latratul" de crup), respiratie extrem de rapidă, evazarea nărilor cu fiecare respiratie, tuse si/sau flegma ruginie. Pneumonia poate fi o complicaţie mortala a gripei si este principala cauza de deces legate de gripa. Este important să reţineţi că pneumonia este de obicei o co-infecţie care pot fi virala sau bacteriana.  În caz de o pneumonie bacteriana, antibiotice sunt cruciale pentru salvarea de vieţi iar dacă este virala, nu există prea multe actiuni de ajutorare... În timp ce antibiotice pot clar reduce infecţia ele nu pot elimina secretiile. Pacientul trebuie să le tusesca  înapoi in sus până la nivelul tractului respirator superior . Nu utilizaţi antitusive !
        Evitaţi expunerea
      În afară de a fi  tuşit sau strănutat de către o persoană infectată, cel mai comun mod de a lua  gripa este de pe ceva care a fost atins, tuşit sau strănutat de către o persoană infectată. De exemplu, persoana care a folosit cosul de cumparaturi .... Aceste persoane si-au acoperit gura cu mâna lor, atunci când au  tuşi apoi au folosit aceiasi  mână pentru a împinge în coş în magazin. Acum, mâinile dvs. ating acelaşi loc de pe carucior . Fără să va gânditi  în timp ce faceti cumparaturile, va frecati  la ochii sau la nasul şi aţi introdus virusul prin punctele cele mai vulnerabiel de infecţie. Cand sunteti in public, nu atingeţi ochii sau nasul. Spălaţi-vă mâinile des pentru a elimina orice germeni ati luat. Învăţaţi-vă copiii acest lucru.
       Chiar dacă şansele de-a avea  o infectie  pandemica nationala  sunt mici, trebuie totusi luate masuri de siguranţă. Puteţi reduce sansele de infectare cu mai mult de jumătate, dacă vă pregătiţi pentru a trăi în izolare (o  "auto- carantină "), pentru o perioadă lungă de timp. Aveti  nevoie să fiti pregătiti pentru a evita orice contact cu alte persoane în perioada de maxim a pandemiei. Perioada de auto-carantină ar putea dura  mult (chiar pana la trei ani) , e posibil ca  valuri succesive sa mature gripa prin ţară.

         Ce ar trebui să faceţi pentru a va carantina cu  succes familia?        
         Incepeti sa faceti liste de prioritate. Istoria a demonstrat că bolile infecţioase sunt cele mai acute  în regiunile urbanizate Deci, dacă vă puteţi permite  mutativa  într-o regiune mai putin populată ,intr-o  regiune rurală. Atunci când cauti un refugiu local, departeaza-te  de  oraşe şi la distanţă de drumuri/sosele  majore care vor servi ca "linii de fuga " pentru refugiaţi-urbani.
        Fii pregatit sa stai retras pe tot parcursul anului. În caz de pandemie mare , poliţia şi politia militara vor pune în aplicare carantine draconice ale oraşelor , judeţelor,comunelor  . O retragere bine aprovizionata , este inutila  dacă nu poti ajunge la ea. Locuieste acolo, şi obişnuieste-te  cu obtinerea de auto-suficienta. Planteaza o gradina de legume mare, folosind seminte ne-hibride. Creşte animale mici, care pot fi furajate pe păşunea ta. Obisnuieste-ti sistemul digestiv cu consumul de alimente conservate si semiconservate.  

        Elaboreaza-ti  un stil de viaţă retras cu drumuri  minime la oraş. Fiecare drum in comunitatile umane  va constitui un risc de infecţie.Pentru a va face o auto-carantină eficace, este esenţial sa fiti pregatit sa traiti in izolare pentru mai multe luni, şi, eventual ani, pentru a evita contactul şi riscul ulterior de infecţie.   
        Pentru a vă proteja (cel puţin marginal) de saliva infectata, folositi  ochelari chirugicali  si cumparati sau fabricati-va  masti chirurgicale . Reţineţi că chiar şi o mască de gaze cu filtru N100 nu va opri un virus din aer, deoarece virusurile sunt prea mici. Dar cel puţin o mască de pânză vă va oferi o anumită protecţie de scuipat. Odată ce pandemie izbucneşte în regiunea dvs. nu veti renunta  deloc la purtarea acestora. Faceti-va un stoc de mănuşi de unică folosinţă. Reţineţi că unele persoane sunt alergice la latex. Deci, faceti unele teste de alergie  înainte de a cumpăra . Purtati mănuşi ori de câte ori plecati departe de refugiu, şi spălaţi-vă pe mâini frecvent, indiferent de imprejurare . Tineti-va  mainile departe de nas şi ochii, în orice moment.
         Faceti-va  stocuri logistice-importante
         Pentru a face pe termen lung o auto-carantină eficace va trebui să cumperi o cantitate mare de alimente pe termen lung cu termen de stocare de la un furnizor de încredere. Este, de asemenea, important să  prevezi  renuntarea la  caritate cu vecinii şi rudele care ar putea ajunge la uşa dvs.
         Fa-ti stocurilor de combustibil - lemn de foc, păcură acasă, sau propan, plus combustibil pentru generator de rezerva, vehicule şi/sau tractor. Pentru combustibili lichizi, cumpara cele mai mari rezervoare care vă puteţi permite să le  cumparati şi să le umple,. Dacă faceti căldură cu lemne sau cărbune, determinati cât de mult cărbune sau lemne  cumpărati în fiecare iarnă şi apoi triplati această cifra.
          Construiti o poarta rezistenta la drumul de acces şi faceti-va  obiceiul de a o menţine închisa şi încuiata. . Uraganul Katrina a arătat in SUA si apoi cutremurul din Haitii cât de fragilă este societatea  şi cât de repede legea şi ordinea se  poate rupe în caz de calamitate .
          Cu acordul medicului dumneavoastră şi cu  prescripţia lui, fa-ti un  stoc de  antibiotice moderate , cum ar fi penicilina şi Ciprofloxacin ("cipro") pentru a lupta împotriva co-infecţiilor. Dar ele ar trebui să fie folosite numai în cazul în care este foarte clar că este o infecţie .         
       Fiti  pregătiti să renunţati la contacte interumane si sociale si pastrati o distanţă sigură de alte persoane .
          Este important să va faceti  stocuri de  produsele alimentare suplimentare pentru  posibile  donatii .  Ajutorarea  vecinilor  dumneavoastră este crestina  şi ajutorarea construieşte prietenii de încredere pe care apoi puteţi conta. Pentru a evita riscul de infecţie, trebuie să fiti pregătite să faceti donatiile de la o distanţă  sigura - fără contact fizic. Gândiţi-vă si  planificati-va aceste actiuni . În timp ce depozitati pentru  familia dvs. stocuri alimentare în containere mai mari faceti si stocuri alimentare  pentru o eventualitate donatie  în recipiente mai mici. Sau, cel puţin cumparati cutii  mai mici, pe care le  puteţi completa şi distribui refugiaţilor sau vecinilor . Donarea de caritate  ajuta la restabilirea ordinii şi la restabilirea infrastructurilor cheie.

         Mentionez  ca nu sunt un mare fan-antivirale gen Tamiflu (Oseltamivir) sau alţi inhibitori de neuraminidazăpentru ca este demonstrat ca acestea au efect doar la inceputul  gripe (de ordinul a 1-2 zile sau mai puţin), numai daca le luati imediat : TREBUIE LUATE în prima zi sau primele două zile cand va  simţiţi rău. Majoritatea oamenilor (inclusiv eu) se vor simţi doar un pic "rau" in primele zile. Tamiflu în această situaţie este destul de inutil. De asemenea, dacă cineva are de gând să-l folosească, el trebuie să-l foloseasca  înainte de a ajunge bolnav-rău.
            În plus faţă de sugestiile de mai sus, mai am cateva : Dacă e pandemie grava , şi nu puteţi evita să iesiti  printre oameni, purtaţi mănuşi de unică folosinţă (acestea nu trebuie să fie chirurgical sau steril). Tu nu stii cine ultimul  a atins ... indiferent ce (clanta de la  usa, butonul de lift, etc). Sa aveti asupra dvs. şi sa utilizati mai multe perechi, şi sa învaţati  cum să le decolezi  fără a atinge exterioarele (pune un  medic instruit să-ţi arate ). Tineti-va  mainile departe de gura, nas şi ochii! Daca mainile devin contaminate,astfel  nu se transferă virusul la mucoase. Spălaţi-vă mâinile des (şi de asemenea, înainte şi după utilizarea toaletelor publice, nu atingeţi clanta  de la usa de ieşire - folosiţi un prosop de hârtie suplimentare). Geluri de igiena  sunt OK, dar  şi apa este foarte buna . Învăţaţi pe toată lumea (în special pe copii) sa   tuseasca  în cot sau in axila/la subsuori  - si să nu si acopere faţa lor cu mâinile lor si  sa foloseasca  un servetel sau batista personala . Şi să se spele pe mâini după aceea.
          Atentie ! Eu nu sunt medic , si  nu dau sfaturi medicale. Menţionarea oricarui  dispozitiv medical, tratament, medicament, sau supliment alimentar este facuta doar in  scopuri educaţionale. Consultaţi-vă medicul înainte de începerea oricarui tratament sau folosirea oricărui medicament, supliment alimentar, sau dispozitiv medical.