Autoapararea cu cutitul

          Incerc sa tratez un subiect mai delicat dar necesar.
          De-a lungul  secolelor cutitele rămân arma perfecta in  luptă strânsă corp la corp. Cuţitele sunt utilizate pe scară largă în scopuri de autoapărare, în special în regiunile / ţările, în care  pistoalele sunt interzise pentru civili. Chiar dacă purtaţi un pistol sau revolver  pentru apărare personala, un cuţit într-un buzunar este foarte util pentru ca el  completează  ca arma  de aparare  pistolul , şi în unele cazuri e mai util decat o  arma de foc, care poate fi  blocata sau inaccesibila.
           În ciuda simplităţii construcţiei lor, cuţitele sunt arme serioase, care nu vă iearta daca le  utilizati. Cuţitul este de obicei considerat ca "arma de autoapărare de ultima utilizare ", care va poate salva viata atunci când nu există alt mijloac disponibil pentru aparare . Luptele cu  cuţite nu sunt lipsite de  cruzime,in timpul unei asemenea lupte veti vedea  sangerari , rani urate  si alte imagini neplacute , astfel încât, dacă alegeţi sa aveti un cuţit ca  element de apărare, trebuie să fiti pregătit mental pentru al folosi . Nu purtaţi un cutit pentru a apărare în cazul în care nu sunteţi pregătit să-l folositi  împotriva altei persoane. Mai bine să fiti neînarmat decât sa aveti o  armă, pe care nu sunteţi familiarizaţi sa o folositi , doar ca sa o detineti la noroc in autoapărare. În unele cazuri, desigur, doar o demonstraţie de cuţit şi intenţia dvs. puternica de  lupta va fi destula si suficienta pentru a preveni agresiuniile  criminale ale altora , dar cu toate acestea, trebuie întotdeauna să fie pregătit să-l folositi .

            Alegerea tipului de  cuţit pentru a apărare nu este un subiect uşor de dezbatut . Nu există nici un "ideal cuţit", care sa se potriveasca  tuturor cerintelor, e doar o problema de  alegere personală.          
          Amintiţi-vă că utilizatorii de cuţit (cutitasii ) indiferent de acţiunile lor justificabile sau nu , sunt  nedoriti si neiubiti de  poliţie. Unele cuţitele sunt complet ilegale pentru a fi detinute sau purtate  asa ca verificati legea privind detinerea cuţitului dvs. pentru a evita necazurile!