Energia electrică de urgenta

       În cazul unei pene de curent, va trebui să aveti un generator portabil. Atunci când il alegeţi la cumparare trebuie sa aveti in minte ce echipamente doriti sa alimentati (frigider, cateva lumini, un radio). Un generator portabil este folosit în cazul în care dispozitivul care necesită energie electrică este conectat direct în priza de putere a generatorului si functioneaza la tensiune de iesire a generatorului. 
        Generatoare aflate in comert sunt alimentate cu benzina, motorina, şi gaz-propan. Reţineţi că utilizarea unui generator este doar o soluţie pe termen scurt datorită stocului de benzină(alt combustibil) limitat s care se poate stoca în siguranţă .
           Atentie : generatoarele emit monoxid de carbon mortal aşa ca trebui să fie plasat în afara casei/adapostului/cortului, într-un loc cu ventilaţie suficientă.
            Pentru generarea de energie electrică se mai pot folosi surse alternative de energie cum ar fi energia solara, eoliană sau hidro. Cu toate acestea, cea mai eficientă sursă de energie alternativă este generată de energia solară. Energia electrica solara este generata cand soarele straluceste pe solare (prin panouri fotovoltaice ). Panourile solare se produc în gama de dimensiuni şi capacitati diverse,  de la un panou foarte mic, capabil de încărcare  baterii AA sau alimentare a unui radio mic  pana la panouri mai mari, care ar putea alimenta mai multe aparate esenţiale.
        O altă abordare pentru folosirea energiei solare este de a vă dota cu o serie de aparate esenţiale (radio, iluminat, etc), ccare au propriile lor panouri solare incorporate in constructia lor .
        Se poate constitui ca  rezerva, una sau mai multe baterii auto , acumulatori auto. Dar pot fi folositi doar pana la descarcarea lor apoi trebuie reincarcati cu ajutorul unui redresor de la alta sursa de energie .