Pregatiri inante de frig si ger

Pericolul de "vremea de iarnă" este variabil la nivelul intregii  ţari. Putem considera ca  oamenii, indiferent de locul în care trăiesc, sunt susceptibili ca să se confrunte cu vreme severa de iarnă la un moment dat in viata lor. Furtunile de zapada pot varia de la o zapada moderată de  câteva ore pana la un viscol cu rafale de zapada care sa dureze mai multe zile. Multe furtuni de iarna sunt însoţite de temperaturi periculos de scăzute şi, uneori, de vanturi puternice, inghet, lapoviţă şi ploaie inghetata.
Furtunile de iarnă sunt considerate uciga
şi înşelători, deoarece cele mai multe decese sunt indirect legate de furtuna, oamenii mor în accidente rutiere pe drumurile gheaţă şi de hipotermie de la expunerea prelungită la frig
Înainte de a se apropia iarna, frigul  si gerul , pregatiţi:
         - sare mare sau  produse pentru a topi gheata de pe trotuare.
         - nisip pentru a imbunatati tractiunea vehculelor .
         - lopeţi de zăpadă şi alte utilaje de îndepărtare a zăpezii.
         - suficient combustibil pentru încălzire (l
emn uscat la indemana). Puteţi ajunge izolat în casa şi energia electrica si gazul sa va fie tăiate.
         - imbrăcăminte şi pături potrivite pentru a tine de cald.
         - asiguraţi-va un plan de comunicarea cu  familia. Familia ta nu va fi împreunată atunci când poate aparea un dezastru,veti fi separati: la serviciu, scoala, gradinita, etc. De aceea este important să ştiţi cum sa vă  contactati unul pe altul, cum sa va  regasiti din nou împreună şi ce veţi face în caz de urgenţă.
         - fiţi atenti la condiţiile meteo în schimbare.   

         - minimizati intentia de călătorie si chiar renuntati daca se poate. Dacă  călătoria este necesara, trebuie să tineti un kit de dezastru  în vehiculul dumneavoastră.