Despre luptele de strada


     Cea mai buna metoda pentru a castiga o lupta este sa nu participi la ea . Un  pas important este  constientizarea situatiei in care te afli. Daca totusi participi trebuie sa stii ca :
     -    in mod sigur vei fi lovit.
     -    cand esti lovit te doare si nu te vei simti deloc bine.
     O parte importanta a succesului este  modul in care te pozitionezi in timpul luptei,  aceasta va determina cat de multa putere poti transmite in urma unei lovituri. Picioarele trebuiesc departate cam la nivelul umerilor, pozitionand piciorul cu care lovesti cel mai tare in fata. Deasemenea, genunchiul  trebuie sa fie mereu indoit un pic dar fara exagerari. Mana cu care lovesti mai  tare ar trebui sa fie in in  dreptul fetei, iar cealalta usor sub ea astfel incat sa apere barbia.
     Sa nu uiti cateva sfaturi: nu lasa niciodata garda jos; protejeaza intotdeauna mai intai zonele sensibile; lipeste barbia de piept;urmareste-l  mereu pe adversar;fi mereu in miscare;nu ridica niciodata piciorul in totalitate de pe pamant ci mai degraba incearca sa il indoi usor; nu adopta niciodata stilul  sinucigas, adica nu incerca sa lovesti tot ce misca cu lovituri necontrolate.
      Daca  lovesti cu pumnul:1)  tine stranse cele 4 degete 2) degetul  mare trebuie plasat in partea din exterior a acestora 3)  cauta sa umpli spatiul gol  ramas intre degete cu ceva (monezi, pietre, chei,etc) dar nu folosi niciodata degetul mare! 5) acum ca stii cum trebuie  tinut pumnul tot ce trebuie sa mai faci  este sa te concentrezi astfel incat sa trimiti toata energia corpului in pumn si mai apoi in fata nefericitului. Lovitura trebuie sa fie una precisa, cu forta si cat mai posibil la tinta.
       Daca trebuie sa primesti un pumn cel mai indicat este sa  intri direct in pumn pentru a ii minimiza efectul . Cu cat distanta pe care pumnul o parcurge din momentul pornirii pana in momentul  atingerii  tintei este mai mica cu atat efectul va fi mai redus. Partea mai dificila este ca trebuie sa te retragi pentru a iti pregati lovitura. In tot acest timp trebuie sa respiri regulat si constant astfel inca sa poti sa iti oxigenezi creierul.
        Nu incerca sa lovesti cu piciorul, este sinucidere curata… decat daca stapanesti aceasta tehnica  foarte bine si nu incerca sa adopti scheme pe care le-ai vazut la tv. sau la meciuri …
        Daca esti la pamant trebuie repede sa:- 
iti protejezi gura, - sa te pozitioneaza-te pe o parte sau pe burta (in  acest caz tine barbia aproape de piept si mainile la ceafa), -  sa faci tot ce poti pentru  a iesi din situatia neplacuta in care ai  ajuns. 
         Pericolul este mai grav atunci cand ajungi in confruntari intre taberele adverse, si de cele mai multe ori nu se poate   sti cu exactitate cine este autorul real al vatamarilor grave! Pot sa apara si acte de huliganism si in aceste incaierari pot fi prinse fara voie si persoane care  nu au legatura directa cu cele doua tabere !
         Asa ca : cea mai buna metoda pentru a castiga o lupta este sa nu participi la ea !!!