Norocul si sansa in situatiile de urgenta

          In situaţii de urgenţă este puţin probabil să supravietuiti prin noroc sau sansa.... dar puteti sa va cresteti sansele de supravietuire proprii si ale familiei dvs. doar prin pregatire si prin folosirea unui plan de supravietuire. Dacă izbucneşte panica, vă puteţi aştepta la lipsa majoritatii alimentelor si a produselor necesare similare. Asta înseamnă că multe produse se vor gasi  discontinuu, cum ar fi lapte, pâine, apă îmbuteliată plata-minerala, lanterne, baterii, combustibil auto... Impulsul de cumparare va fi condus de  panica, si desigur,veti asista la  cresterea preturilor şi la  aparitia de  deficite ...Dar vor exista schimbări, şi tot ceea ce puteti face pentru a va  pregăti pentru schimbare de dupa ... este sa va faceti un  stoc din tot ce credeţi că aţi putea avea nevoie.
            Recomandabil e ca sa aveti suficiente  produse depozitate la domiciliu înainte  de aparitia starii de  urgenţă, precum şi produsele alimentare care pot fi stocate în siguranţă, fără refrigerare/congelare pentru ceva timp, cum ar fi orezul, fasolea uscata, pastele fainoase, cereale,  biscuiti, produse de conserve, lapte praf,  făină, zahăr, supe plic,  dulciuri, bomboane, etc.   Dacă tu sau cineva din familie are nevoie de  medicamente, încercaţi să aveti un stoc pentru cel puţin o lună de tratament... Dacă aveţi copii mici, stocati scutece –pampersi  şi lapte-praf , iar persoanele cu vicii, ar trebui să aibă cafea, ţigări sau orice altceva de care sunt dependenţi ...
             Ce se întâmplă dacă guvernul interzice importurile din Orientul Îndepărtat pentru şase luni sau un an după aparitia unei catastrofe/dezastru acolo? Nu numai ca importurile au să fie analizate pentru a preveni radiaţiile sau germenii biologici sau alte contaminari chimice la intrarea în ţară, dar se vor institui  sancţiuni împotriva oricărei ţări care utilizează arme nucleare sau alte substante interzise. Deci, orice din Asia sau din orice altă destinaţie va fi oprit de la aprovizionare si chiar s-ar putea perturba major Comertul Mondial.
           Un dezastru major va face ravagii economiei locale, economiei nationale,  chiar  economiei globale. Asteptati-va ca piata de capitalsi bursele  sa se prabuseasca, importurilor şi exporturilor să fie perturbate şi sa asistati la aparitia de  oscilaţii imprevizibile în cursurile monetare si sa asistati la hiperinflatie. Încrederea consumatorilor se va prabusi  şi va urma o recesiune sau depresie mondiala. Locurilede muncă nu vor supravieţui? va apare criza financiara si imposibilitatea de a plăti chiria sau rata/ipoteca? Cel mai bun mod de a supravieţui financiar este de a evita datoriile.
           Se crede că lumea aşa cum o ştim va ajunge la penurie de orice, de la fasole şi lingouri la  Biblii şi chiar arme ... În ipoteza  unui razboi clasic si/sau a unui schimb nuclear între doua tari, probabil că nu veti avea nevoie de toate produsele pe care acum le folositi, dar datorită acelui/acelor conflicte  lumea noastră va fi schimbată ...
Putini se aşteaptă ca reţelele de energie electrică, de gaze, de aprovizionare cu produse petroliere să fie perturbate si sa vedem penurie mare de combustibili si gaze si chiar alimentarea cu energie electrica sa fie fluctuanta ... Mai rău decât panica imediata sunt posibilele efecte pe termen lung ale dezastrului sau catastrofei asupra culturilor agricole şi ​​a animalelor.
            Planul de stocare  trebuie să fie corelat  cu planul de organizare. Trebuie  să ai un plan cu membrii familiei privind rutele de deplasare spre locuinta de rezerva( proprietate proprie sau a parintilor/ bunicilor sau a altor membri de familie), atat în cazul unui dezastru cat si a altor situatii de urgenta, şi trebuie să includă locaţiile alternative (locuinte de rezerva) şi moduri de transport inspre acolo ... Prima varianta de alegere a unui loc de intalnire este la domiciliu  iar dacă nu se poate fixa ca loc de întâlnire domiciliul, pentru motive cunoscute sau necunoscute, atunci ar trebui să existe locuri alternative de întâlnire.
            Stabiliti ce stocuri faceti in functie de ce resurse aveti la îndemână şi identificati ceea ce aveti nevoie suplimentar. Inventarul cu ceea ce ai nevoie pentru  supravieţuire sa fie completat din timp. De exemplu, este posibil să aveţi nevoie de echipament de camping, care sa includa si un filtru de apă. Sa aveti nevoie de alimente suplimentare sau poate cămară casei dvs. este bine aprovizionata.
             O lista minimala trebuie sa contina urmatoarele  categorii principale de produse:
    -Produse alimentare: suficient pentru a hrăni familia ta pentru un minim de trei saptamani si o medie de trei luni sau în mod ideal un an.
    -Apă: O modalitate de a stoca şi a filtre sau purifica, plus o listă de surse locale de ape naturale accesibile (lacuri , balti, izvoare, parauri apropriate).
    -Produse de protecţie nucleară: iodat de potasiu sau iodură, măşti de gaze şi un subsol(propriu sau cunoscut in apropriere) în care sa fiti la  adăpost. Faceti o lista de moduri în care ar putea îmbunătăţi capacitatea subsolului dvs. de a bloca radiaţii.
    -Autoapărare: In mod traditional apararea se face cu arme de foc/albe, dar ar putea include si menţinerea unui profil agresiv scăzut şi o  atitudine de evitarea a conflictelor.
    -Unelte de comunicaţii: telefoane mobile, portabil AM/FM si aparate radio unde scurte pentru a monitoriza ştirile de informare, baterii de rezervă, liste de oameni pentru ai apela.
    -Bunuri de uz casnic, cum ar fi produse de toaletă şi produsele de curăţenie, unelte utile, scule si mijloace de creere a unui minim confort...